29 | 03 | 2024
Новости рынка:

F.A.Q. о котлах и отоплении

Як відмовитися від газу завдяки нічному електротарифу?

Дата добавления:
13.09.2014
Хиты:
2825
Рейтинг:
 
Голосовать:
Хорошо - Плохо

Ответ

Економним способом електричного обігрівання є використання нічного тарифу електропостачання для акумулювання тепла на добу. Електрообгрівання має великі переваги: це чисте тепло, без диму і газів. Не потрібен димохід, труби, крани та інші елементи традиційної водяної системи обігрівання.
 
Законодавчо встановлені два варіанти нічного електротарифу для мешканців: двозонний  і тризонний. 
 
Двозонний тариф передбачає оплату 0,7 тарифу - в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години); повний тариф - у інші години доби. 
 
Тризонний тариф передбачає 1,5 тарифу - в години максимального навантаження енергосистеми (з 8-ї години до 11-ї години і з 20-ї години до 22-ї години); повний тариф - у напівпіковий період (з 7-ї години до 8-ї години, з 11-ї години до 20-ї години, з 22-ї години до 23-ї години); 0,4 тарифу - в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години).
 
Для накопичення тепла протягом пільгового періоду (нічного) використовують теплонакопичувачі. Такі пристрої мають всередині тепловий сердечник, котрий нагрівається за допомогою електроенергії вночі. Вдень він повільно віддає тепло в приміщення за допомогою повітря, котре відбирає тепло через канали накопичувача. 

1.jpg

 
Система опалення може складатися з кількох теплонакопичувачів. Їх можна настроювати на різну віддачу за допомогою терморегуляторів. 

Читайте також: Повітряні гравійні теплоакумулятори допомагають економити на опаленні

 
Економія оплати за тепло при використанні такого способу скадається з кількох чинників. Нічний тариф на електроенергію дозволяє платити за неї 70% або 40%, в залежності від виду тарифу. За нічний час накопичується теплова енергія на настпуні 16 годин. Термостати системи дозволяють не перегрівати приміщення, а кожен градус перегріву забирає зайві 5% енергії. Для кімнат, де рідко бувають мешканці, можна встановити мінімальний тепловий режим, що не вдається зробити в централізованих водонагрівних системах.
 
Такі системи прості у встановленні – потребують тільки приєднання до електромережі. Габарити теплонакопичувачів співрозмірні з радіаторами. Можна використовувати в приватних помешканнях і в невеликих приміщеннях громадського призначення.

Категория

Поиск ответов
На правах рекламы
Лента новостей
Комментарии
  • Артём 7 месяцев назад
    Газовый котел Navien Heatluxe NGB-13K Работает очень тихо.

    Подробнее...

     
  • Владимир 10 месяцев назад
    Добрый день. У каждого международного производителя должен быть ...

    Подробнее...

В какой области больше спец. Ваша фирма?