29 | 03 | 2024

Новий тренд у енергоефективному будівництві: рафштори

Дата добавления:
29.05.2015
Хиты:
4598
Рейтинг:
 
Голосовать:
Хорошо - Плохо

Ответ

Цікавим дизайнерським рішенням для створення комфортного мікроклімату в приміщеннях є сучасні жалюзі на вікнах. Варто на це звернути увагу, бо основні поради з економії в приміщенні зосереджені на малозатратних умовах використання енергозберігаючих лампочок. Є ж інші способи економії електроенергії і досягнення мікроклімату. Одним з останніх енергоефективних рішень в області дизайну є рафштори. 
 
Зовнішній вигляд рафшторів подібний до звичайних жалюзів, але кріпляться вони не всередині, а ззовні будівлі. Система захищає приміщення від яскравого світла і перегрівання. Конструкція виконана з горизонтальних пластин, які не дозволяють сонячним променям попадати в приміщення. Але це не означає, що вони повністю блокують денне світло. Природнім освітленням за допомогою нової технології можна керувати за своїм бажанням. Для цього достатньо змінити рівень нахилу пластин, або зовсім їх підняти чи опустити.
 
Але це не єдина їхня перевага. Рафштори протидіють надмірному нагріванню повітря в квартирі, будучи своєрідним бар’єром між вікном і сонцем. Дослідним шляхом доведено, що з допомогою рафштор температуру в приміщенні можна знизити від 4 до 7°С. А це дозволяє відмовитися від використання кондиціонера.
 
3.jpeg
 
Взимку рафштори дозволяють досягнути протилежного ефекту – вони протидіють надмірному виходу тепла з квартири чи офісу. А це дозволяє економити на рахунках за опалення.
 
Якщо проектом не було передбачено встановлення рафштор, то вони без проблем можуть бути змонтовані на готовий фасад – кріпляться або на зовнішню стіну, або у віконну нішу. 
 
5.jpg
 
Керуються рафштори як в механічному ручному режимі, так і за допомогою пульту. Добре вписуються в систему автоматики «розумний будинок», коли датчики самостійно будуть контролювати стан клімату в приміщенні і зададуть шторам потрібне положення в залежності від погодних умов. 
 
Пластини виконують з алюмінію і вони мають опуклу форму, щоб відбите від них денне світло рівномірно розподілялося по приміщенню. Рафштори можна підібрати для будь-якого фасаду і вони можуть надати йому ще й респектабельного вигляду.
 
4.jpg
 
Існує «Європейська організація по використанню сонцезатінення», яка вивчає ефективність використання конструкцій, які дозволяють економити електроенергію. Вони вказують, що навіть в прохолодній Швеції для офісу такі конструкції можуть зекономити  до 1000 кВт*год енергії. Вони також підрахували побічний збиток, який наносять кондиціонери – збільшують ризик виникнення простуд і створюють середовище для розмноження бактерій.
 
Встановлення рафштор треба сприймати не як додаткові затрати, а як інвестицію в свій комфорт і майбутню економію теплової та електричної енергії.



Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Категория

Не нашли ответа на свой вопрос?
Свяжитесь с нами, и мы предоставим необходимую информацию. Спросить...
Поиск ответов
На правах рекламы
Какой маркой газового отопительного оборудования Вы пользуетесь сегодня?